23 грудня 2022 року проведено нараду з керівниками закладів загальної середньої освіти громади щодо виплата заробітної плати педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти в 2023 році.
У нараді взяли участь селищний голова Сергій Дужій, начальник відділу освіти селищної ради Світлана Усата, працівники відділу освіти та керівники закладів загальної середньої освіти Савранської селищної ради.
Селищний голова Сергій Дужій окреслив коло проблем, які є актуальними для освітянської галузі громади. Зазначив, що потрібно спільно працювати над вирішенням проблем, закликав директорів спокійно, без паніки, спільно з відділом освіти вирішувати нагальні питання, які виникають в закладах загальної середньої освіти громади.
Начальник відділу освіти Світлана Усата довела до відома керівників закладів загальної середньої освіти розподіл освітньої субвенції на 2023 рік, зазначивши, що вона менша, ніж минулого року, наголосила про необхідність приведення мережі закладів освіти у відповідність до чинного законодавства.
За результатами наради було прийнято рішення про винесення на січневу сесію питання щодо оптимізації мережі закладів освіти та ініціювання громадського обговорення з цього приводу