На Одещині триває реалізація комплексної цільової програми щодо посилення безпеки і правопорядку в Одеській області «Безпечна Одещина», в рамках якої підрозділи Південного регіонального управління отримали сьогодні три транспортних засоби підвищеної прохідності спеціалізованого призначення «Рено-Дастер» і 12 мотоциклів «Хонда». На це з обласного бюджету виділено 3 мільйони гривень.

Один мотоцикл «Хонда» отримано за сприянням голови Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха.
Регіональна Програма «Безпечна Одещина» є продовженням тієї Програми, яку започаткував Президент України Володимир Зеленський в Указі «Про Стратегію національної безпеки», де чітко визначено, що саме український кордон є святим місцем, і для кожного прикордонника захист державного кордону є великою честю. В Одеській області – один з найбільших державних кордонів: є і морська частина, і по Дунаю, і по суходолу, і 400 км кордону з невизнаним Придністров’ям. Звичайно, це одна з головних проблем, яка створює напругу, як і проблеми з контрабандою, нелегальною міграцією, і незаконним просуванням наркотичних речовин, тому для нас дуже важливо, щоб кордон був надійно захищений. Для цього треба і сучасна техніка, і сучасні технології. В рамках програми «Безпечна Одещина» – ми допомагаємо усім силовим структурам, бо це одна із тих пріоритетних задач, які ми поставили перед собою, як обласна влада, для того, щоб забезпечити права, свободи громадян і безпеку. Хочу запевнити, що і в подальшому обласна державна адміністрація буде всіляко сприяти розбудові державного кордону створенню належних умов для військовослужбовців Прикордонної служби.
Ключі від транспортних засобів отримали кращі дільничні інспектори прикордонної служби органів охорони державного кордону Південного регіонального управління.
Вручив їх разом з моїми колегами, головами Херсонської та Вінницької облдержадміністрацій Сергієм Козирем та Сергієм Борзовим, а також головою Одеської облради Григорієм Діденком та начальником Південного регіонального управління генерал-майор Сергієм Мулом.